Hozzávalók (Egy egész 24-26 cm-es tortához):
A mázhoz:
. 300 g McVitie’s Original Digestive keksz
. 80 g vaj

A krémhez:
. 400 g krémsajt
. 300 g friss ricotta
. 150 g cukor
. 4 tojássárgája
. 1 citrom leve
. 2 citrom lereszelt héja
. Pár csepp citromaroma
. 50 g liszt
. 100 ml tej
. 100 ml friss tejszín

A habcsókhoz olasz módra:
. 4 tojásfehérje
. 250 g cukor
. 100 ml víz
. 4-5 csepp citromlé

Elkészítés:
Tortaalap: Az apróra tört McVitie’s Digestive Original kekszeket az olvasztott vajjal és egy kiskanál mézzel összekeverjük, majd belekanalazzuk egy tortaformába, előkészítve az alapot és a széleket. Hűtőszekrényben fél órára pihenni hagyjuk.

A krém:
Egy tálban összekeverjük a krémsajtot, a ricottát és a cukrot, és egy elektromos habverő segítségével krémesre keverjük az összetevőket. Ehhez hozzáadjuk a tojássárgáját, és folytatjuk a keverést. Ezután következik a liszt és a tej.
Amikor a masszát jól elkevertük, hozzáadjuk a citromlevet, a citromhéjat és az aromát.
Utoljára a tejszínt is beleöntjük, miközben folytatjuk a keverést az elektromos habverővel.
Az egészet a keksz alapra öntjük és kb. 1 órán át 170 C-on sütjük.
Amint a sajttorta teljesen kihűlt, hűtőben pihentetjük legalább 4 órán át.

Habcsók olasz módra:
Egy lábasban vizet és cukrot melegítünk, addig, amíg eléri a 121 C-ot. Eközben a tojásfehérjét felverjük, majd amikor tartása lesz a habnak, hozzáadjuk a citromlevet és keménnyé verjük a habot.
Amikor a cukorszirup eléri a kellő hőmérsékletet, a tojásfehérjére öntjük,  és folyamatosan keverjük a habverővel. Addig folytatjuk ezt a műveletet, amíg a tál ki nem hűl.
Amikor kész a habcsók, egy díszítő tölcsér segítségével ízlés szerint díszítjük a tortánkat.
Utolsó simításként színezhetjük a habcsókot egy karamellizáló pisztollyal, vagy a sütő rácsa alá helyezve teljes fokozaton 2 percre aranybarnára pirítjuk.