Hozzávalók (4 személyre):
Az alaphoz:
MCVITIE’S DIGESTIVE EGY 400 gr-os CSOMAG 2/3 RÉSZE
SÓZATLAN VAJ MASCARPONE

A TÖLTELÉKHEZ :
MASCARPONE1 CSÉSZE (225 gr)
PORCUKOR1/4 CSÉSZE (25 gr)
HIDEG KÁVÉ2/3 CSÉSZE (150 ML)
TEJSZÍNHAB1 1/4 CSÉSZE (150 ML)
MCVITIE’S DIGESTIVE EGY 400 gr-os CSOMAG 1/3 RÉSZE

A KRÉMHEZ : 1/2 CSÉSZE (50 gr)
RESZELT KESERŰ CSOKOLÁDÉ
KAKAÓ1/4 CSÉSZE (20 gr)

Elkészítési idő: 30 perc | Hűtési idő: 2-3 óra
1. Borítsunk be egy tányért háztartási fóliával, így a kész desszertet könnyen leemelhetjük majd a tányérról.
2. Daráljuk le a kekszet turmixgépben. Olvasszuk meg a vajat, majd adjuk a darált kekszhez.
3. Dolgozzuk össze a vaj és a keksz keverékét egy tányéron.
4. Keverjük össze, majd kevergessük a sajtot és a porcukrot kb. 1 percen keresztül.
5. Adjuk hozzá kb. a kávé felét, és keverjük tovább 30 másodpercig.
6. Egy másik tálban verjük fel keményre a tejszínhabot.
7. Keverjük össze a két összetevőt.
8. Öntsük a kávét egy másik, nem túl magas tálba. Áztassuk bele a kekszek mindkét oldalát a folyadékba, majd helyezzük el a tányéron.
9. Fedjük be a sajtos keverékkel, a réteg ne legyen magasabb 1 centiméternél. Folytassuk tovább, váltakozva elhelyezve a keksz és krém rétegeit, amíg el nem fogynak az összetevők.
10. Öntsük a maradék kávét a desszert tetejére.
11. Rakjuk hűtőbe 2-3 órára.
12. Vegyük ki a tiramisùt a hűtőből, és díszítsük reszelt csokoládéval és kakaóporral.