Hozzávalók (4 személyre):
Az alaphoz:
MCVITIE’S DIGESTIVE EGY 400 gr-os CSOMAG 2/3 RÉSZE
SÓZATLAN VAJ A CSOMAG (75 gr) 1/3 RÉSZE

A MOUSSE-HOZ :
MÉZ 5 KANÁL (125 gr)
TEJSZÍNHAB 1 ÉS 1/2 CSÉSZE (350 ML)
VÍZ 9 KANÁL
CITROMLÉ 1 KANÁL
TOJÁSSÁRGÁJA 3
FEHÉRJE 2
ZSELATIN 4 LAP
DIÓ 1/2 CSÉSZE

Elkészítési idő: 30 perc | Hűtési idő: 2 és 1/2 óra.
1. Daráljuk le a kekszet turmixgépben. Olvasszuk meg a vajat, majd adjuk a darált kekszhez.
2. Dolgozzuk össze a vaj és a keksz keverékét egy tányéron.
3. Áztassuk a zselatint vízbe és citromlébe, hogy megpuhuljon.
4. Verjük fel keményre a tejszínhabot.
5. Melegítsük fel a vizet, a citromlét és a zselatint. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a mézet, és keverjük jól el.
6. Keverjük ki a tojás sárgáját és fehérjét, amíg habbá nem alakul, és adjuk hozzá a meleg keverékhez.
7. Adjuk hozzá a zselét, majd keverjük hozzá finoman a tejszínhabot. Végül adjuk hozzá az apróra tört diót.
8. Öntsük bele egy formába a meleg keveréket, és hűtsük hűtőben kb. 2 órán keresztül.