Hozzávalók:
Alaphoz:
1 csomag McVitie’s Digestive Original keksz
75 g vaj

Krémhez:
800 g krémsajt
1 liter tejszín
2 tojássárgája
200 g cukor
2 csomag vaníliáscukor
1 reszelt citrom héja

A torta tetejére:
350g fekete ribizli lekvár

Elkészítési idő: 30 perc, Hűtési idő: 2 óra

  1. Törje össze a Digestive kekszet finom morzsa állagúra, majd olvasszon vajat és keverje a kekszhez.
  2. A vajas kekszet tegye bele egy sütőformába, majd alaposan lapogassa el a kekszréteget. Tetszés szerint 10 percre beteheti a sütőbe a kekszréteget sülni.
  3. Robotgép segítségével keverje ki a krémsajtot, amíg az teljesen sima, krémes állagú lesz.
  4. Adja hozzá a tojássárgáját, a vaníliáscukrot, és a reszelt citromhéjat.
  5. Apránként adja hozzá a tejszínt, és lassú fokozaton keverje ki a krémet.
  6. Kenje a krémet a keksz tetejére, és tegye a hűtőbe 2 órára.
  7. Tegyen fekete ribizli lekvárt a lehűtött krémréteg tetejére.
  8. Hűtve tárolja.