Hozzávalók :
•   200 g McVitie’s Digestive Keksz
•   150 g vaj
•   400 g krémsajt
•   300 g friss ricotta
•   150 g cukor
•   3 evőkanál fehérliszt
•   4 tojás
•   50 ml tejszín
•   1 vaníliarúd
•   egy citrom reszelt héja
•   500 g friss eper
•   3 evőkanál nádcukor

Elkészítés :
Az alap elkészítésével kezdjük: egy keverőgépben apróra daráljuk a McVitie’s kekszeket, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és teljesen elkeverjük. Veszünk egy 24 cm-es kerek tepsit, beborítjuk a masszát, úgy, hogy a széleket is kiegyenlítjük egy kiskanál segítségével. A  tepsit félretesszük pihenni a hűtőszekrénybe, amíg a tölteléket elkészítjük.
A  vaníliarudat felnyitjuk, a belsejéből kikaparjuk az értékes bogyókat, majd mindekettőt  beáztatjuk a tejszínbe .
A  ricottát és a sajtot egy tálba helyezzük, hozzáadjuk a cukrot és a lisztet, és addig keverjük ,amíg lágy krémet nem kapunk.  Hozzáöntjük a vaníliás tejszínt ( a vaníliarúd nélkül), reszelt citromhéjat,  majd a tojásokat egymás után beleütjük, és jól elkeverjük  benne a két összetevőt.
Elővesszük a  kellően behűlt McVitie’s Digestive kekszből készült alapot. Erre finoman öntsük rá a masszánkat, és előmelegìtett sütőben 160°C-on kb. 50 percig sütjük.Hagyjuk kihűlni, aztán legalább két órára, de jobb ha egész éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
A  sajttortához istenien illik az eperöntet: Egy serpenyőben, pár evőkanàl cukor hozzáadásával gyorsan kevergessük el az eperkompótot, amíg bugyogni nem kezd, és  össze nem érnek az ízek. Amikor a kompót teljesen kihűlt, a sajttorta tetejére simítjuk és kőzvetlenül a fogyasztás idejéig hűtőszekrényben tartjuk.