Hozzávalók:
• 180 g McVities Digestive Original keksz
• 100 g vaj
• 250 g mascarpone
• 250 g friss tejszín
• 150 g kristálycukor
• 4 levél zselatin ( barack zselatin )
• 1 kiskanál áfonyalekvár

Elkészítés:
Először apróra daráljuk a McVities Digestive Original kekszeket egy keverőgépben. Ezután a vajat mikrohullámú sütőben 40 másodperc alatt felolvasztjuk. A kekszet egy tálba helyezzük, hozzáadjuk a vajat, és az egészet jól elkeverjük.
Az így kapott masszát egy sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük. Ez lesz a sajttortánk alapja. Sütés után az alapot hűtőszekrényben 30 percig hűlni hagyjuk.
A krém:
Előkészítjük a zselatint:két pohárba megfelezzük a 4 levél zselatint, és mindkettő pohárba 2 ujjnyi vizet rakunk. Mikrohullámú sütőbe tesszük őket, és 20 másodperc alatt felolvasztjuk a zselatint. Az egyik pohár zselatintösszekeverjük a kiskanyálnyi áfonyalekvárral.
A mascarponét a cukorral és az áfonyalekvárral jól eldolgozzuk egy elektromos habverő segítségével. Ezután felverjük a tejszínt, azt óvatosan a mascarponéhoz adjuk, anélkül, hogy összetörnénk azt. A maradék zselatint óvatosan a krémhez adjuk.
A krémet a sajttorta tetejére öntjük, és az egészet legalább 4 órára, de jobb, ha egész éjszakàra hűtőbe tesszük.Amint a sajttorta megkeményedett, felszeletelhetjük és felszolgálhatjuk.