Hozzávalók (6 kehelyhez):
10 McVities Digestive tejcsokoládés keksz
A joghurtkrémhez:
. 250 g natúr joghurt
. 2 kiskanál akácméz
. 1 kiskanál fahéj

Az áfonyaszószhoz:
. 100 g friss áfonya
. 50 g cukor
. 1 kiskanál méz
. 2 kiskanál víz

Emellett:
. 100 ml kávé
. Cukor ízlés szerint
. 1 kiskanál fahéj

Elkészítés:
Kezdésként elkészítjük a kávét, ami a kekszek beáztatásához fog szolgálni.Egy 4 személyes mokkát készítünk, és amint kifolyt a kávé, hozzáadunk egy kiskanál fahéjat, ízlés szerint édesítjük, jól elkeverjük az egészet és hagyjuk kihűlni.
Ha a espresso gépet használunk, 80 ml kávéhoz 20 ml vizet adunk, különben túl erős lesz.

Elkészítjük az áfonyaszószt. Tegyük egy edénybe az áfonyát, a cukrot, a mézet és a vizet.
Körülbelül 10 percig főzzük, amíg a cukor teljesen el nem olvad, és amíg összeérnek az ízek. Egy tálba öntjük és félretesszük.
A joghurtot elkeverjük a mézzel és a fahéjjal. Ennél a pontnál készítjük el a kelyheket.
Elővesszük a McVities Digestive tejcsokoládés kekszeket, és gyorsan belemártjuk a natúr felüket a kávéba, másképp a csokoládé megolvad.Nagy darabokra törjük a kekszeket, és a kelyhekbe helyezzük őket, elkészítve az első réteget. Egy kiskanállal vagy egy díszítő tölcsérrel ráhelyezünk 2 kiskanálnyi joghurtot. Folytatjuk a kávéba áztatott kekszekkel, majd joghurttal fedjük be.
A rétegezést az áfonyaszósszal fejezzük be, és mentalevéllel díszítjük.